marți, 25 noiembrie 2014

Ce inseamna bio? Afla cum sa mananci sanatos cu gama de produse

Abundenta pe piata din ultimii ani a produselor modificate genetic sau crescute cu ajutorul substantelor chimice a condus omenirea, incet si sigur, catre manifestarea unei preocupari mai mari pentru sanatate si alimentatie.

De aceea, produsele organice au castigat tot mai mult teren in ultimii ani si au devenit tot mai apreciate. Instinctul de conservare si dorinta de a trai cat mai natural este vizibila cu precadere in domeniul alimentatiei si al produselor cosmetice. Daca vrei si tu sa traiesti mai sanatos si sa consumi alimente care nu contin substante toxice, iata ce ar trebui sa stii despre produsele ecologice!

Ce inseamna "organic"?

Alimentele organice sunt alimente crescute fara ajutorul ingrasamintelor chimice si al hormonilor toxici, care ti-ar putea afecta starea de sanatate. Acestea sunt cultivate si crescute din organisme care nu au fost modificate genetic si dezvoltate fara ajutorul pesticidelor, al hormonilor de crestere, al antibioticelor si al ingrasamintelor chimice si nu contin coloranti sau conservanti.

Produsele etichetate astfel iti vor furniza toti nutrientii de care are nevoie organismul tau, fara a-l incarca cu substante toxice care ti-ar putea dauna. Daca decizi sa incluzi in alimentatia ta zilnica astfel de produse, poti incepe cu cele ambalate din gama bio de la Pirifan.

Exista o diferenta intre organic, bio si eco?

Organic, bio si eco delimiteaza acelasi tip de alimente, crescute in conditii naturale, in armonie cu mediul inconjurator si fara ajutorul chimicalelor. In functie de tara din care provin, acestea sunt etichetate cu unul dintre cele trei cuvinte care le garanteaza provenienta si cresterea fara hormoni si ingrasaminte.

Grija pentru sanatatea ta i-a determinat pe anumiti producatori de alimente sa furnizeze astfel de produse naturale, nemodificate genetic. Posibilitatea de a avea o dieta echilibrata care nu include E-uri si conservanti devine tot mai la indemana pentru oricine in astfel de conditii.

De ce este bine sa consumi alimente bio?

Produsele modificate genetic sau crescute cu ajutorul substantelor chimice nu pot fi purificate prin spalare. Hormonii si chimicalele patrund adesea in pulpa fructelor si a legumelor si in organismele alimentelor de provenienta animala, ajungand ulterior in sistemul tau digestiv, cu posibilitatea de a se raspandi in tot corpul.

Alimentele bio ii ofera organismului tau nutrientii de care are nevoie fara a-l incarca cu toate aceste substante daunatoare si uneori chiar cancerigene. De aceea, sunt oricand o alegere mai sanatoasa si mai inteleapta decat produsele crescute cu ajutorul hormonilor si al pesticidelor.

In ce masura iti permiti sa traiesti sanatos intr-o lume artificiala?

Foarte multe persoane se feresc de alimentele sanatoase din cauza preturilor crescute. Intr-adevar, exista o diferenta de costuri intre acestea si cele neorganice, insa aceasta se explica prin ritmul mai lent de crestere si prin lipsa posibilitatii de a le furniza in cantitati foarte mari, din cauza faptului ca nu se conserva la fel de mult precum cele tratate cu substante chimice. Chiar si asa, sanatatea ta este nepretuita, iar costurile unei alimentatii sanatoase merita, fara indoiala, toate eforturile.Gama de produse bio de la Pirifan este o alternativa sanatoasa la alimentele pe care le consumi zilnic. Nu ai de ce sa iti faci griji nici in privinta costurilor, deoarece preturile produselor sunt calculate in asa fel incat sa si le permita toata lumea. Varietatea acestora te va surprinde si ea, pentru ca este imposibil sa nu poti alege ceva dintr-o gama atat de diversificata de alimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu